Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Rijhuis van zeven traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen); vermoedelijk met een 18de-eeuwse kern, verhoogd in de 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw. Vernieuwd, gecementeerd gevelparement met bewaring van de oorspronkelijke muuropeningen; arduinen, beschilderde plint. Beluikte kozijnvensters met een halfrond geprofileerde kruisverdeling en kleine roeden (18de eeuw ?) op de benedenverdieping; lichtgetoogde vensters op de bovenverdieping. Bordes. Rechts een korfboogpoort met geprofileerde middenstijl.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine