Neogotische kapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neogotische kapel

Beschrijving

Kleine neogotische kapel ter ere van de Heilige Theresia, gelegen nabij de brug over de IJzer. Geel bakstenen gebouwtje op een kruisvormige plattegrond naar analogie met de kerkbouw. Arduinen plint; similibepleistering voor dekplaten, afzaat en latei; verhoogde begane grond. Kruisarmen eindigend op schoudergevel met topstuk en haaks op elkaar staande hoeksteunberen met versnijdingen. Gekoppelde spitsboogvenstertjes op doorlopende afzaat. Voorgevel: spitsboognis met opschrift 'Heilige Theresia' in de top. Rechthoekige, deels beglaasde deur in een rechthoekige omlijsting met afdekkende latei en aansluitende trapleuning. Bordes.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

De kapel werd gebouwd in 1932 door de familie Camerlynck.

• Informatie verkregen van de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst CO7 (bron: Westhoek Verbeeldt) (9 april 2021).
Auteurs: Jacobs, Els