• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse, lage bestanddelen. U-vormige opstelling van rood bakstenen, sterk aangepaste gebouwen onder een overkragend zadeldak (Vlaamse pannen) rondom een deels gekasseid erf.

Ten noorden: boerenhuis met nieuw erfgevelparement. Jaartal 1848 in gele bakstenen, opgenomen in het metselverband van de rechter zijgevel. Getraliede (gehalveerde) bolkozijnen onder gele strek.

Ten zuiden: schuur (nokrichting loodrecht op het huis) met nog deels bewaarde horizontale plankenbeschieting.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

De schuur is niet langer bewaard.

• Geopunt Vlaanderen, Luchtfoto Vlaanderen, winter 2000-2003, Haandekotstraat 9, Poperinge [online], https://www.geopunt.be (geraadpleegd op 22 maart 2022).
  • Informatie verkregen van de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst CO7 (9 april 2021).
Auteurs: Jacobs, Els