• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Historische hoeve die is aangeduid op de Ferrariskaart (1771-1778). Losse, lage bakstenen bestanddelen onder gebogen zadeldaken, U-vormig opgesteld rondom een onverhard erf. Bakstenen stoepen. Ten noorden achter het boerenhuis bevindt zich een gekasseid koertje. Resten van een voormalige omwalling zijn te vinden ten zuiden en ten westen. Moestuin ten noorden. Ten zuidoosten ligt een onverharde erfoprit.

Ten noordwesten: boerenhuis van vijf traveeën en twee opkamertraveeën rechts onder een zadeldak met overstekende dakrand op houten modillons. Het jaartal 1790 staat op een sluitsteen boven de deur. Gele baksteenbouw met door middel van cordon gemarkeerde plint van rode baksteen. Beluikte kruiskozijnen met kleine roedeverdeling, verdiept in steekboognissen met strekse latei. Kozijndeur met een gedeeld bovenlicht (kleine roeden) verdiept in steekboognis met een witstenen trapezoïdiale sluitsteen 'P' CAPO - ANNO 1790'. Arduinen aantrede. Tegen de achtergevel aanleunende keuken met bakhuis. Zijgevels van rode baksteen.

Ten zuidwesten: stal uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Getoogde muuropeningen. Twee recente dakvensters.

Ten noordoosten: dwarsschuur met wagenhuis, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rechthoekige muuropeningen.

Overige gebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine