Eclectisch herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch herenhuis

Beschrijving

Alleenstaand eclectisch herenhuis met een laag ommuurd voortuintje. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een mansardedak (kunstleien) met twee neoclassicistische oeils-de-boeuf; jaarsteen 1902. Aflijnende houten gootlijst op uitgelengde consoles. Rode baksteenbouw op arduinen plint (schijnvoegen). Lichtblauwe sierbakstenen voor de aanduiding van horizontale banden en hanenkam boven de muuropeningen. De gevel wordt geritmeerd door muurvakken en lisenen. Rechthoekige muuropeningen met arduinen dorpels. Drielichten. Deels beglaasde paneeldeur met ijzeren hekjes, bovenlicht en bordes. Centraal deurvenster met een aansluitend balkon op consoles. De fraaie gietijzeren balkonleuning toont een medaillon met buste van de eigenaar (?).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine