• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Hoekhuis bij de Potterystraat. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder een licht gebogen zadeldak (mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Witbeschilderde en bepleisterde lijstgevel op een grijsbeschilderde plint met spiegels. Puilijst op de borstwering. Rechthoekige houten kozijnen met geprofileerde tussendorpels. Rolluikkasten op de begane grond. Deels beglaasde paneeldeur, met een gestileerd gesmeed ijzeren hekje. Arduinen schamppaal links.

Linker zijgevel. Verankerde gele baksteenbouw; gebruik van rode baksteen in de geveltop. Grijsbeschilderde plint. Getoogde kelderopening onder een drieledige ontlastingsboog.

Kozijnvensters met geprofileerde tussendorpel. Rolluikkasten op de benedenverdieping. Oculi ter hoogte van de zolder.

Aanbouwsel van twee traveeën en één bouwlaag onder plat dak, tegen de achtergevel. Kozijnvensters.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine