Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis bij de Molenwalstraat. Ervoor bevindt zich een onverhard voorplein. Vroeger genaamd 'In de doorn - Tramstatie - Pakhuis', volgens het verweerd opschrift op de puilijst. Verwijzend naar de voormalige tramlijn Poperinge-Roesbrugge-Veurne. Breedhuis van een poorttravee links + vijf traveeën en één bouwlaag onder een zadeldak (deels geglazuurde Vlaamse pannen). Het huis kan gedateerd worden in 1860 door de muurankers in de linker zijgevel. Beraapte gevel op een gecementeerde plint met casementen. Rechthoekige muuropeningen in een vlakke gecementeerde omlijsting. Rolluikkasten. Houten paneeldeur met bovenlicht. Korfboogpoort in een analoge vlakke omlijsting met sluitsteen. Aflijnende, geprofileerde gootlijst. Muurvlechtingen in de linker zijgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine