Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse, lage bestanddelen, opgesteld rondom een deels begraasd, deels begrint erf. Ommuurd siertuintje voor het boerenhuis. Ten noorden, voor de stalvleugel, vaalt met deels behouden lage ommuring. Ten zuidoosten, rest van omwalling.

Woonhuis van twee opkamertraveeën links en drie traveeën onder mank zadeldak, wegens uitbouw aan de opkamer, (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) met overstekende dakrand op houten modillons. Uit het eerste kwart van de 19de eeuw, echter met vermoedelijk een oudere 18de-eeuwse kern. Vernieuwd bakstenen gevelparement. Getoogde kelderopening met getralied kozijn onder de opkamer. Beluikte kozijnen in de opkamer. Kozijndeur met gedeeld bovenlicht. Haakse uitbouw tegen de achtergevel van twee traveeën van keuken en achterliggend bakhuisje.

Ten zuidwesten, vernieuwde dwarsschuur (nok loodrecht op het huis) in kern opklimmend tot de 18de eeuw: jaartal 1735 in kerfsneetechniek op balk boven de poort.

Ten noorden achter het boerenhuis, gelegen melkhuisje (nok parallel aan het boerenhuis) in stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen.

Ten noorden, dwarsschuur met stalgedeelte links (nok parallel aan het huis), van 1888 zie datering in rechter zijpuntgevel door middel van uitstekende baksteenkoppen. Horizontale plankenbeschieting boven een bakstenen voeting. Bakstenen zijgevels. Recente aanbouwsels onder lessenaarsdak.

Ten zuidoosten, aan de straat gelegen bakstenen hopast. Overige gebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine