Beschrijving

Hoeve met losse, lage bestanddelen opgesteld rondom een begraasd erf met bakstenen stoep voor het boerenhuis. Langs straatzijde afgezoomd met doornhaag. Ten zuidoosten, boomgaard en rest van vroegere omwalling.

Ten noorden van het erf, boerenhuis uit het eerste kwart van de 19de eeuw aanleunend bij het langgestrekte type bestaande uit een woongedeelte van twee opkamertraveeën links en vier traveeën en een stalvleugel rechts van zes traveeën. Zadeldak (nok parallel aan de straat, golfplaten) met overstekende dakrand op houten modillons. Baksteenbouw. Twee rechthoekige kelderopeningen onder de opkamer. Rechthoekige muuropeningen. Beluikte kozijnvensters onder meer twee getraliede bolkozijnen in de opkamer. Kozijndeur. Rechts aanleunende dwarsschuur onder hoger zadeldak (nok parallel aan het huis, stro) met overstekende rand, bekleed met Vlaamse pannen, op houten modillons. Ten zuiden, te midden van het erf, éénbeukig wagenhuis van vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan het huis, stro). Voorgeveltop met strobeschieting. Zijgevels met plankenbeschieting boven een lage bakstenen voeting.

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine