Boerenarbeiderswoning en kapelletje

Beschrijving

Alleenstaand boerenarbeidershuisje, op straatuiteinde gelegen. Laag huisje met woongedeelte van twee traveeën en één opkamertravee rechts en een versteend lager stalgedeelte rechts. Zadeldak met overstekende dakrand op houten modillons (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat). Jaartal 1894, zie inscriptie in kerfsneetechniek op de deurlatei "C.D. 18 X 94 E.D.". Witgekalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een bakstenen voeting; uitstekende ankerbalken. Rechthoekige kelderopening onder de opkamer. Rechthoekige muuropeningen. Kozijnnconstructies onder meer drielicht met recente luiken; een getralied en beluikt bolkozijn in de opkamer; recente kozijndeur.

Tegen de voorgevel links, aangebouwd kapelletje onder zadeldak (nok loodrecht op het huisje). Opschrift: "Onze Lieve Vrouwe van Lourdes Bid voor Ons.".

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine