• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• omvat de aanduiding als beschermd monument Hoeve: dwarsschuur

Beschrijving

Hoeve met losse, sterk aangepaste bestanddelen uit de 19de en 20ste eeuw. Ten oosten bevindt zich de rest van een omwalling afgezoomd met knotwilgen.

Ten oosten van het boerenhuis: behouden dwarsschuur met wagenhuisgedeelte rechts, uit het laatste kwart van de 18de eeuw. Zadeldak met links dakschild en een laadluik (stro, nokrichting parallel aan de straat) en een overstekende dakrand op houten modillons. Stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een bakstenen voeting, waarboven een houten bebording is aangebracht. Rechthoekige schuurpoort en wagenhuispoort, laatstgenoemde met een houten hek. Rechthoekige gedichte schuurpoort aan de achtergevelzijde. Recent aanbouwsel tegen de linker zijgevel.

Vernieuwde bakstenen rechter zijpuntgevel gedateerd 'L.D. 1879' door middel van uitstekende baksteenkoppen.

Krukgebint. Kopbalkgebint boven de tas.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine