Beschrijving

Hoevetje met losse, lage bestanddelen met U-vormige opstelling, rondom een klein, deels verhard erf, bereikbaar via een onverharde erfoprit. Ten noordwesten, moestuintje.

Ten noorden van het erf, boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak met overstekende dakrand op houten modillons (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Witgekalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een getrapte bakstenen voeting; uitstekende moerbalkankering. Beluikte houten bolkozijnen met kleine roedeverdeling. Analoge achtergevel. Twee getoogde kelderopeningen in rechter zijpuntgevel. Laag, recent aanbouwsel onder zadeldak tegen linker zijgevel. Ten noordoosten, dwarsschuurtje onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, mechanische pannen) met overstekende dakrand op houten modillons. Horizontale plankenbeschieting. Linker zijgevel: stalletje onder aanleunend lessenaarsdak. Golfplatenbeschieting in de geveltop.

Ten zuidwesten, wagenhuis met stalgedeelte rechts onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, mechanische pannen) met overstekende rand op houten modillons. Stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting in het wagenhuisgedeelte. Bakstenen stalgedeelte.

Ten zuiden, hopast langs de erfoprit. Overige gebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine