Boerenburgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand boerenburgerhuis. Dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder mansardedak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen), met een houten dakkapel onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Rode bakstenen lijstgevel; aflijnend getrapt baksteenfries. Getoogde muuropeningen onder een doorlopend druiplijstje. Behouden 19de-eeuws houtwerk: beluikte vensters met geprofileerde tussendorpel, neoclassicistische deur rechts. Kroonlijst op houten klossen. Roosvenster in de linker zijgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine