Beschrijving

Hoevetje met losse, lage bestanddelen onder zadeldak rondom een begraasd erf, ten oosten afgezoomd met doornhaag, ten zuiden, langs straatzijde, met doornhaag en knotwilgen. Ten zuiden, onverharde erfoprit.

Ten noorden van het erf, boerenhuis, aanleunend bij het langgestrekte type bestaande uit twee staltraveeën links en een woongedeelte van drie traveeën en twee staltraveeën rechts onder overstekend zadeldak (nok parallel aan de straat, stro + golfplaten) op houten modillons met klimmende dakkapel. Gedateerd 1768, zie inscriptie in kerfsneetechniek op de deurlatei: "1768 Wieg de ... Als die de Deur". Deels versteend, witgekalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen, boven een bakstenen voeting; uitstekende moerbalkankering. Beluikte houten bolkozijnen. Kozijndeur met accoladeboogvormige deurlatei met inscriptie in kerfsneetechniek. Analoge achtergevel; recente, haakse bakstenen uitbouw onder zadeldak (golfplaten). Met klimop begroeide linker zijgevel.

Ten noordwesten van het boerenhuis, stal onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, pannen). Stijl- en regelwerk, met bakstenen vullingen.

Ten zuidwesten, bakstenen stalgebouw onder overstekend zadeldak (nok loodrecht op het huis, pannen).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine