Winkeltje Janson Blondez Epicerie et Tabac

Beschrijving

'Janson Blondez Epicerie et Tabac', zie het opschrift op het uithangbord. Aan de straat gelegen grenswinkeltje met een voorliggende moestuin. Ten noorden bevindt zich een achterliggend boomgaardje omringd met een doornhaag.

Alleenstaand boerenarbeidershuisje van het langgestrekte type uit de 19de eeuw. Het bestaat uit drie staltraveeën links en een woongedeelte van zeven traveeën en één bouwlaag onder overstekend zadeldak met hanggoot (nokrichting loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Lichtgroenbeschilderde bakstenen lijstgevel boven een grijsbeschilderde plint. Rechthoekige vensters met rolluikkasten; getoogde deuropeningen. Analoge achtergevel met één opkamertravee links. Verankerde zijpuntgevel.

Ten noorden achter het huis gelegen nutsgebouwtje met aanleunend naar de straat gericht Mariakapelletje. Rechthoekig bakstenen gebouwtje van één travee onder zadeldak (nokrichting parallel aan het huis, Vlaamse pannen). Puntgeveltje met bekronend gietijzeren kruis. Rechthoekige deels getraliede kozijndeur.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine