Wegkapelletje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wegkapelletje

Beschrijving

Wegkapelletje nabij nummer 23 in de Vuileseulestraat. Rechthoekig gebouwtje van één travee onder zadeldak (Vlaamse pannen), met een overstekende rand voorzien van windborden uit de eerste helft van de 19de eeuw. Rode baksteenbouw: gebruik van gele bakstenen voor aflijnend fries, hoeklisenen en deuromlijsting. Rondbogige deuropeningen met opschrift op de bebording van het boogveld: 'CLARA THERESA LOMME HEET DOEN STICHTEN DEES CAPEL TER EER DER HOEDEN VAN ONS ALLEN OOK TOT GEDACHTENIS EN VRE HAERS OVERLEDEN MAN PIETER MORREZ DEN 16 JULI 18 + 17'. Kapeldeur met traliewerk. Bekronend gesmeed ijzeren kruis.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine