• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve. U-vormige opstelling van losse, lage bestanddelen onder zadeldaken (Vlaamse pannen) met overstekende randen, uit het eerste kwart van de 19de eeuw, rondom een gebetonneerd erf. Ten westen ligt een geasfalteerde erfoprit. Ten noorden bevindt zich de rest van een omwalling.

Ten noorden van het erf: boerenhuis van vier traveeën en twee opkamertraveeën rechts. Vernieuwd bakstenen gevelparement. Witgeschilderde achtergevel boven een gepikte plint. Behouden kozijnvensters. Haakse uitbouw van twee traveeën van keuken en bakhuisje.

Ten westen: stal in stijl- en regelwerk met recente bakstenen vullingen. Uitstekende ankerbalken.

Ten zuiden: grote dwarsschuur. Horizontale plankenbeschieting boven een bakstenen voeting. Twee schuurpoorten, waaronder één die dichtgemetseld is. Bakstenen zijpuntgevels met rond uilengat.

Stalgebouw uit het eerste kwart van de 20ste eeuw in het midden van het erf.

Overige gebouwen zonder verdere noemenswaardigheden.