Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse, lage bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom een begraasd erf, met vaalt en moestuin te midden. Ten zuiden, resten van omwalling, deels met knotwilgen afgezoomd. Onverharde erfoprit, ten zuiden.

Ten zuiden van het erf, boerenhuis, aanleunend bij het langgestrekte type bestaande uit twee staltraveeën links en een woongedeelte van drie traveeën en twee opkamertraveeën links onder overstekend zadeldak op houten modillons (nok loodrecht op de straat, golfplaten); te situeren in het eerste kwart van de 19de eeuw doch met 20ste-eeuwse aanpassing, zie achtergevel. Witgekalkt en bepleisterd stijl- en regelwerk met lemen vullingen, versteend staltravee links, op een gepikte bakstenen voeting; uitstekende ankerbalken. Rechthoekige kelderopening. Getraliede en beluikte kozijnconstructies onder meer bolkozijnen.

Achtergevel met in de 20ste eeuw aangepaste muuropeningen. Ten westen, dwarsschuur met stalgedeelte links onder overstekend zadeldak (nok loodrecht op het boerenhuis, stro boven dwarsschuur + golfplaten boven stalgedeelte); mank zadeldak boven het linker stalgedeelte wegens aanbouw onder aanleunend lessenaarsdak. Witgekalkt en bepleisterd stijl- en regelwerk met lemen vullingen boven een bakstenen voeting; versteend stalgedeelte links. Rechter zijpuntgevel: strobeschieting in de geveltop.

Recent aanbouwsel onder lessenaarsdak. Ten noorden, bakstenen stallingen onder zadeldak, uit de 19de eeuw, met hopastgedeelte links.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine