• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalige, aangepaste, kleine hoeve met L-vormige opstelling van boerenhuis en stal in stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op een bakstenen voeting. Uitstekende ankerbalken. Boerenhuis van twee opkamers links en twee traveeën en één bouwlaag, onder een zadeldak met overstekende rand op houten modillons (Vlaamse pannen). Oude kern uit de tweede helft van de 18de eeuw, echter sterk aangepast. Rechthoekige kelderopeningen onder de opkamer. Aangepaste, iets recentere stalvleugel onder zadeldak (Vlaamse pannen) met links wolfseind.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine