Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Verlaten boerenarbeiderswoning, gelegen te midden de velden, bereikbaar via onverharde oprit. Verwilderde moestuin voor het boerenhuis. Armpomp. Naar het zuiden georiënteerd boerenhuisje van het langgestrekte type bestaande uit staltravee links en een woongedeelte van drie traveeën onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, stro + golfplaten) met overstekende rand, bekleed met Vlaamse pannen, op houten modillons, uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Bepleisterd stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een bakstenen voeting; uitstekende ankerbalken. Behouden beluikte kozijnconstructies onder meer getraliede bolkozijnen. Analoge achtergevel. Bakstenen.

Ten oosten, hopast uit de 19de eeuw.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine