Herberg Nieuwe Seule

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg Nieuwe Seule

Beschrijving

"Nieuwe seule", zie opschrift op beschilderde puilijst. Herberg van het type afspanning met achterliggende weide en stallen. Hoekhuis bij de Vuileseulestraat, van vijf traveeën en één opkamertravee rechts en één bouwlaag onder gebogen zadeldak met overstekende dakrand en hanggoot (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Verankerde rode baksteenbouw boven een gecementeerde plint. Bouwnaad tussen deur en opkamertravee. Getoogde vensters met rechthoekig 19de-eeuws houtwerk, behalve van beluikt kozijnvenster in de opkamer. Getoogde deur met tochtportaaltje.

Lager aanbouwsel tegen de linker zijpuntgevel. Rechter zijpuntgevel met rechthoekige kelderopening met getralied kozijn.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine