Hoekhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Watou

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis, dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel Watouplein, Vlaamse pannen), uit het tweede-derde kwart van de 19de eeuw. Verankerde rode bakstenen lijstgevels met beschilderde plint, strekken en doorgetrokken lekdrempels van de muuropeningen. Behouden 19de-eeuwse kozijnvensters op de bovenverdieping met geprofileerde tussendorpel en grote roedeverdeling. Houten winkelpui met centrale deur, gekoppeld aan twee vensters. Benedenvensters met recenter houtwerk en rolluikkasten. Zijpuntgevel: twee rechthoekige zoldervensters met kozijn.

Auteurs : Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine