"Heemdhoeve"

Beschrijving

Nr. 1. Z.g. "Heemdhoeve". Hoeve met losse, lage bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken met overstekende randen op houten modillons, rondom een begraasd erf met bakstenen paden. Onverharde erfoprit.

Ten N., boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type; bestaande uit een dwarsschuur l. met stalgedeelte r. onder iets hoger dak met bakstenen dakruiter + woongedeelte van zes trav.; datering 1856 in r. zijpuntgevel d.m.v. muurankers. Vernieuwd gevelparement. Gebruik van gele baksteen voor strekken in trav. r. van boerenhuis en in de staltrav. Onderkelderde r. zijpuntgevel. Getoogde kelderopening. Getoogde vensters in gele bakstenen omlijsting.

Ten O., paardestal. Gebruik van gele bakstenen voor strekken en metselaarsteken, opgenomen in het metselverband met r. zijpuntgevel.

Ten Z., éénbeukig wagenhuis onder gebogen zadeldak (n huis, golfplaten). Golfplatenbeschieting.

Ten Z.O., hopast gelegen langs erfoprit. OverIge gebouwen zonder noemenswaardigheden.