• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom een met gras begroeid erf; putvaalt te midden; bakstenen stoepen voor het boerenhuis. Ten oosten, geasfalteerde erfoprit. Ten noordoosten, resten van omwalling.

Ten noorden van het erf, boerenhuis van het langgestrekte type: stalgedeelte links van zes traveeën + een woongedeelte van vier traveeën en twee opkamertraveeën rechts onder kort overstekend zadeldak (mechanische pannen), hoger opgetrokken bij de opkamer; waaronder één getoogde kelderopening. Gedateerd 1921 door middel van muurankers in rechter zijgevel, heropgebouwd na brand in 1914, zie bewaarde oudere muurpartijen in de opkamer en rechter zijgevel. Rode baksteenbouw. Aansluitend bij de regionale hoevebouw zie onder meer tuitgevels met muurvlechtingen, rechthoekige muuropeningen licht verdiept in rondboogomlijstingen, kruis- en bolkozijnen onder meer voorzien van schuiframen, tralies en luiken, steunberen aan achtergevelzijde. Rechter zijgevel met drie getoogde kelderopeningen.

Ten oosten, stalvleugel met aanleunende dwarsschuur en wagenhuisgedeelte rechts onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, mechanische pannen) met overstekende dakrand op houten modillons, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rode baksteenbouw.

Ten westen, wagenhuis onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, mechanische pannen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Stijl- en regelwerk met golfplatenbeschieting. Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

De putvaalt is niet langer bewaard.