Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom een onverhard erf met deels behouden bakstenen stoepen. Ten noorden, drenkplaats en resten van boomgaard. Ten noordoosten, aan straatzijde trek tussen twee jonge notelaars.

Ten noorden van het erf, boerenhuis van vijf traveeën en twee opkamertraveeën rechts onder overstekend zadeldak (mechanische pannen) met dakvenster onder zadeldak. Vermoedelijk 18de-eeuwse kern, doch verhoogd en verbreed in de loop van de 19de eeuw, zie oudere zijpuntgevels met behouden gele bakstenen muurpartijen. Rode baksteenbouw. Licht getoogde muuropeningen. Schuiframen met luiken. Recente haakse uitbouw tegen achtergevel. Rechter zijgevel. Twee getoogde kelderopeningen.

Ten zuiden, dwarsschuur met stal links en wagenhuis rechts onder kort overstekend, mank zadeldak (nok parallel aan het huis, mechanische pannen) met een klimmend dakvenster, uit de 19de eeuw. Linker zijgevel. Getekend D.C.J. door middel van muurankers.

Ten westen, ingekorte versteende dwarsschuur onder pannen zadeldak. Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine