Gemeentehuis van Oostvleteren

Beschrijving

Gemeentehuis, zie gevelsteen boven de deur. Hoekhuis bij de Spaarwegel. Eclectisch trapgevel van drie traveeën en een hoektorentravee en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien). Naar ontwerp van architect Jules Coomans (Ieper). Gedateerd 1902 door middel van gevelstenen in de geveltop "Jaar 1902". Verankerde gele baksteenbouw. Bouwlagen gemarkeerd door middel van puilijstje gevormd door bakstenen rollaag, waaronder tandlijstje. Zeshoekig torentje (rechts) van drie geledingen onder leien tentdak. Aflijnend muizetandfries. Rechthoekige kloosterkozijnen verdiept in een rondboogomlijsting op afzaat. Doorlopende arduinen onderdorpels op de benedenverdieping. Analoge linker zijgevel met een dakkapel. Twee aangepaste vensters op de benedenverdieping. Rechts aanleunend gebouwtje van één travee en één bouwlaag onder lessenaarsdak (leien).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine