Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Nr. 37. Veekoophandel cf. achterliggende nutsgebouwen en het opschrift gegraveerd in het bovenlicht van de deur "Germain Coenen-Delanote. Koopman in vee". Alleenstaand herenhuis met voortuintje, afgezet d.m.v. Iaag bakstenen muurtje, waarboven gietijzeren trek tussen pilasters. Dubbelhuis van drie trav. en twee bouwl. Onder mansardedak (n // straat, leien) met drie dakkapellen. Uit XIX d-XX a. Witbeschilderde baksteenbouw. Twee hoekrisalieten. Aflijnend baksteenfries. Geprofileerde gootlijst waaronder tandlijstje op klossen en gegroefde consoles. Getoogde muuropeningen. Beluikte vensters op de benedenverd. Vleugeldeur. L. en r. aanbouwsels onder platdak.

Achterliggende nutsgebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs : Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine