Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Nr. 39. Herenhuis in analoge bouwtrant. Dubbelhuis van vier trav. en twee bouwl. onder mansardedak (n // straat, leien); drie houten dakkapellen met vleugelstukken onder gebogen kroonlijst met gestrekte uiteinden. Uit XIX dXXa. Rode baksteenbouw boven een arduinen plint. Gebruik van gele baksteen voor horizontale banden en de hoekbanden, strekken en de pseudoconsoles van de getoogde muuropeningen. Geprofileerde houten gootlijst met tandlijst op klossen. Vensters met persiennes op de benedenverd. Vleugeldeur, paneeldeur met gestrekte tussendorpel versierd met tandlijstje. L. aanleunend fraai gietijzeren trek met vaasbekroning. R. aanleunend koetspoortgebouwtje onder schilddak. Getoogde koetspoort.

Auteurs : Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine