Afspanning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg

Beschrijving

Voormalige herberg, zie casement, type afspanning, zie achterliggende nutsgebouwen. Dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Rode bakstenen lijstgevel voorzien van, door middel van tandlijst afgelijnde, muurvakken links en rechts van de deur; erboven bepleisterd en witbeschilderd langwerpig casement in een gele bakstenen omlijsting. Getoogde beluikte vensters met gele bakstenen strekken en rode bakstenen pseudo-consoles. Getoogde deur. Rechter zijgevel; twee getoogde, getraliede zoldervensters voorzien van schuiframen met geprofileerde wisseldorpels.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine