Hoeve Keiboshof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Keiboshof

Beschrijving

"Keiboshof", zie uithangbord. Hoeve met losse bestanddelen willekeurig opgesteld rondom een gebetonneerd erf, aan straatzijde afgesloten door een betonnen witgeschilderde omheining met hek. Ten noordwesten, drenkplaats. Moestuin voor het boerenhuis.

Ten zuiden van het erf, boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type met een schuurgedeelte links + woongedeelte van vier traveeën en een opkamertravee rechts onder overstekend zadeldak (Vlaamse pannen) op houten modillons. Jaarsteen 18.. in rechter zijgevel, onleesbaar door begroeiing; wellicht kern uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Rode baksteenbouw. Eén getoogde kelderopening. Getoogde muuropeningen onder strekken. Luiken. Rechthoekige schuurpoorten. Analoge achtergevel. Uitbouw onder lessenaarsdak tegen schuurgedeelte. Begroende linker zijgevel. Drie getoogde kelderopeningen. Jaarsteen. Rondbogig zoldervenster. Rechter zijgevel. Rondbogige laadzolderdeur. Asemgaten.

Ten westen, dwarsschuur met wagenhuisgedeelte rechts onder overstekend zadeldak (Vlaamse pannen) op houten modillons. Uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Rode baksteenbouw; stijl- en regelwerk met houten plankenbeschieting ter hoogte van het wagenhuisgedeelte. Asemgaten. Rechthoekige schuurpoorten. Linker zijgevel met kruisvormig uilengat.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine