• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalig hoevetje met losse, lage bestanddelen, opgesteld rondom een onverhard erf; ten zuiden bereikbaar via onverharde erfoprit. Ten oosten afgesloten door middel van doornhaag. Ten westen, drenkplaats.

Ten noorden van het erf, boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type van vijf traveeën + een stalgedeelte rechts van twee traveeën onder overstekend zadeldak (mechanische pannen) op geprofileerde modillons. In linker zijgevel jaartal 1885 onder hartvormig metselaarsteken met kruisbekroning aangegeven door middel van gele bakstenen opgenomen in het metselverband. Rode baksteenbouw. Getoogde muuropeningen. Beluikte vensters; geprofileerde tussendorpels. Aangepast venster in travee links. Analoge achtergevel met twee opkamertraveeën. Linker zijgevel. Aanleunend aanbouwsel onder lessenaarsdak.

Ten zuiden, dwarsschuur onder overstekend zadeldak (nok parallel aan het huis, mechanische pannen) op houten modillons. Jaartal 1876 onder radvormig uilengat in rechter zijgevel aangegeven door middel van (kleinere grijze) uitstekende baksteenkoppen.

Ten noorden, achter het boerenhuis, stalletje met aanleunend bakhuisje onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Rode baksteenbouw. Oven bruikbaar langs binnen- en buitenzijde.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine