is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Westhof
Deze vaststelling is geldig sinds
is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Westhof
Deze vaststelling was geldig van tot
Zogenaamd "Westhof". Historische, oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen. Ten zuiden en zuidwesten, rest van omwalling. Ten zuiden, erfoprit toegankelijk via hek, geflankeerd door twee linden; kleine bunker uit de Eerste Wereldoorlog ernaast. Ten oosten, deels met kasseien verhard neerhof met bakstenen stoepen; vaalt te midden; nutsgebouwen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw U-vormig rond het erf opgesteld. Ten noorden, boerenhuis op lage terp. 20ste-eeuws uitzicht, doch met oudere kern, zie benaming en site.
Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
De betonnen constructie is niet langer bewaard.
Ten zuidoosten van het Westhof bevindt zich een vrijstaande bovengrondse betonconstructie van geallieerde makelij. Het dak is gegoten op golfplaten met brede golving (olifantenplaten) en het geheel is aan de buitenkant bedekt met een extra laag cement. De merkwaardige vorm van de constructie, die doet denken aan een mansardedak met een schoorsteentje, doet een vorm van camouflage vermoeden.