• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, U-vormig`opgesteld rondom een geasfalteerd erf met siertuin te midden. Ten noordoosten, achter de stalvleugel, drenkplaats en vaalt.

Ten noordwesten van het erf, boerenhuis van het langgestrekte type van een aanleunend stalgedeelte links onder lager zadeldak + een woongedeelte van vijf traveeën en twee opkamertraveeën rechts onder verlaagd zadeldak (mechanische pannen). Jaarankers 1757 in linker zijgevel, doch sterk aangepast. Witgekalkte baksteenbouw op een gepikte plint. Twee getoogde kelderopeningen waarin rechthoekige kozijnen onder meer één voorzien van houten spijlen. Twee behouden kloosterkozijnen in opkamertravee, verdwenen roedeverdeling en een bewaard luik. Voorts aangepaste muuropeningen met doorlopende onderdorpels. Aflijnende muizentandfries. Analoge achtergevel. Twee getoogde kelderopeningen waarin rechthoekige kozijnen met houten spijlen. Vier kloosterkozijnen met houten spijlen onder meer twee beluikt, voorts aangepaste muuropeningen.

Ten oosten, stalvleugel onder overstekend zadeldak (mechanische pannen) op houten modillons uit de 18de eeuw(?). Witgekalkte baksteenbouw op gepikte plint. Gedichte rondbogige deuropeningen. Linker zijgevel met muurvlechtingen en schouderstukken; ovaal uilengat in de geveltop. Rechts aanleunende recente loods.

Ten zuiden, bakstenen stalvleugel onder overstekend zadeldak op houten modillons. Linker zijgevel met muurvlechtingen en ruitvormig uilengat.

Recente uitbouw tegen achtergevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine