• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Nr. 37. Alleenstaand burgerhuis. Dubbelhuis van drie trav. en twee bouwl. Onder mansardedak (n //straat, mechanische pannen + leien) met twee ronde houten dakkapellen, uit XX a. Rode baksteenbouw op een witbeschilderde, met schijnvoegen gecementeerde plint. Gebruik van gele sierbaksteen voor omlopende puilijst; voor tandlijstje, onder rood bakstenen overhoekse muizetandfries; voor strekken van getoogde muuropeningen met afwisselend gebruik van rode baksteen. Geprofileerde houten kroonlijst op klossen. Twee verankerde, vrij hoge schoorstenen.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine