Beschrijving

In de "Patershoek" gelegen hoevetje met losse bestanddelen, opgesteld rondom een onverhard erf; bakstenen stoepen; laag ommuurde vaalt; verharde erfoprit. Ten westen, moestuin. Ten zuiden, weide deels afgezoomd met doornhaag en knotpopulieren.

Ten noorden van het erf, boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type met een woongedeelte links van vier traveeën + dwarsschuurgedeelte rechts met een staltravee rechts onder zadeldak (stro + Vlaamse pannen + golfplaten) met overstekende dakrand op houten modillons; verdwenen dakkapellen. Uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Vernieuwd bakstenen gevelparement; stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting op lage bakstenen voeting in het schuurgedeelte rechts. Getraliede en beluikte bolkozijnen; dito kloosterkozijn met tandlijst, rechts van de kozijndeur. Rechthoekige schuurpoort. Rechthoekige staldeur. Rechts, aanbouwseltje onder lessenaarsdak. Analoge versteende achtergevel. Leidruivelaar tegen de linker zijgevel.

Ten oosten, bakstenen stalgebouw onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, Vlaamse fpannen), uit het vierde kwart van de 19de eeuw.

Ten zuiden, bakstenen stalgebouw onder zadeldak (nok parallel aan het huis, mechanische pannen), uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Rechts aanleunend wagenhuis onder zadeldak (nok parallel aan het huis, golfplaten). Stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting.

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine