Beschrijving

Hoeve met losse, lage bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom een geasfalteerd erf, toegankelijk via dito erfoprit. Bakstenen stoep voor het huis. Notelaar achter het boerenhuis.

Ten noorden, boerenhuis van het langgestrekte type van vier traveeën en vier staltraveeën rechts onder overstekend zadeldak (roodgeglazuurde Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Rode baksteenbouw. Rechthoekige beluikte kruiskozijnen met geprofileerde tussendorpel. Rechthoekige kozijndeur met tweedelig bovenlicht. Twee gekoppelde kozijnstaldeuren.

Analoge achtergevel. Voorzien van opkamertravee rechts, waaronder getoogde kelderopening. Recente aanbouwsels tegen linker en rechter zijgevel respectievelijk onder zadel- en lessenaarsdak.

Ten westen, dwarsschuur met links wagenhuis en stalgedeelte rechts onder overstekend zadeldak (roodgeglazuurde Vlaamse pannen) op houten modillons, uit de 19de eeuw. Stijl- en regelwerk met roodbeschilderde houten plankenbeschieting boven een getrapte bakstenen voeting. Bakstenen stalgedeelte rechts; halfrond venstertje in stalgedeelte rechts. Rechthoekige schuurpoort met accoladebogig deurtje. Wagenhuispoort met houten hek. Links aanbouwsel onder lessenaarsdak.

Ten oosten, recente loods.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine