Nabij het bos gelegen, hoeve van het langgestrekte type met een deels verhard erf.

Ten noorden, boerenhuis met stalgedeelte links van vier ongelijke traveeën en woongedeelte rechts van drie traveeën onder gebogen zadeldak (nok loodrecht op de straat, blauwgeglazuurde Vlaamse pannen) met overstekende dakrand op houten modillons met houten sierlijst. Uit de tweede helft van de 19de eeuw. Stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen op bakstenen voeting; versteend stalgedeelte links. Rechthoekig bol- en kloosterkozijnen met luiken en schuiframen. Rechthoekige kozijndeuren.

Analoge achtergevel. Kloosterkozijnen onder meer één gekoppeld aan kozijndeur met uitstekend moerbalkankering. Waterpomp links van de deur. Aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen stalgedeelte. Recent aanbouwsel tegen rechter zijgevel.

Ten zuidoosten, melkhuisje onder overstekend zadeldak (nok parallel aan het huis, Vlaamse pannen) op houten modillons met houten sierlijst. Deels versteend stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen op een bakstenen voeting.

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine