Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Midden de velden gelegen, boerenarbeiderswoning met voorliggend moestuintje en boomgaard. Voorgelegen bakstenen erf met waterput.

Ten noorden, laag boerenarbeidershuisje van drie ongelijke staltraveeën links + woongedeelte van drie traveeën onder overstekend zadeldak (stro + Vlaamse pannen) op houten modillons; deels mank wegens uitbouw; gecementeerde nokvorst; twee verdwenen dakkapellen. Uit de eerste helft van de 19de eeuw. Rode baksteenbouw. Accoladeboogvormig Marianisje in de linker staltravee. Beluikte houten bolkozijnen. Rechthoekige deur. Linker zijpuntgevel voorzien van strobeschieting in de geveltop. Versteende rechter zijpuntgevel.

Ten oosten, bakstenen stalletje onder pannen zadeldak (nok loodrecht op het huis). Ten zuidoosten, bakhuisje onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met houten plankenbeschieting, deels versteend, deels voorzien van golfplatenbeschieting.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine