Hoeve losse bestanddelen

Beschrijving

Nr. 1. Hoeve met losse, lage bestanddelen willekeurig opgesteld. Ten O., drenkplaats. Ten Z., resten van boomgaard aan straatzijde afgezet met populieren. Moestuin voor, vaalt naast het boerenhuis. Resten van bakstenen stoepen achter het huis.

Ten N.W., boerenhuis van drie opkamertrav. l. + vier trav. onder kort overstekend zadeldak (mechanische pannen). Jaartal 1778 in l. zijgevel d.m.v. rode baksteen opgenomen in het metselverband. Gele baksteenbouw. Rechth. kelderopening met houten spijlen verdiept in een korfboogomlijsting. Rechth. vensteropeningen met roedenverdeling en luiken, in de opkamer; twee in een getoogde omlijsting licht verdiepte kruiskozijnen: beluikte en getraliede schuiframen met kleine ijzeren roedenverdeling en een geprofileerde wisseldorpel met tandlijstje. Aangepaste deur en venster r. Analoge achtergevel. Een rechth. kelderopening verdiept in een rondboogomlijsting; één gedichte kelderopening. Twee beluikte, getraliede kloosterkozijnen in de opkamer. Haaks recent aanbouwsel onder zadeldak tegen r. gedeelte.

Paardestal ten N.W. achter het boerenhuis. Aangepaste XIX-stalvleugels onder zadeldaken (mechanische pannen). Rode baksteenbouw.

Ten W., achter het boerenhuis, bakhuisje onder zadeldak (n // huis, mechanische pannen).

Ten Z.O., hopast onder zadeldak (n // huis, mechanische pannen). Rode baksteenbouw.