Huis Sperrewei

Beschrijving

Zogenaamd "Sperrewei" volgens uithangbord. Mooi gelegen boerenarbeidershuis, thans buitenverblijf. Voorliggende weide afgezet met haag, essen en wilgen; ten zuiden begrensd door de Hollebeek.

Inplanting ten noorden op de glooiing. Langgestrekte type met woongedeelte links van drie traveeën + dwarsschuurgedeelte rechts onder overstekend zadeldak op houten modillons (Vlaamse pannen + stro boven dwarsschuurgedeelte), uit eerste helft 19de eeuw. Witgekalkt en bepleisterd stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een gepikte, getrapte voeting; horizontale plankenbeschieting ter hoogte van het dwarsschuurgedeelte. Vernieuwde houten kozijnconstructies, luiken.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine