Herberg in de Wildeman

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg in de Wildeman

Beschrijving

"Herberg in de Wildeman", zie geschilderd opschrift op de puilijst van linker zijgevel uitziend op de Steenstraat, en blikvanger vanuit de Kerkhofstraat. Hoekhuis bij de Wulvestraat. Laag dubbelhuis van vijf traveeën onder mansardedak met rechts wolfseind (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Wederopbouwarchitectuur met accentuering van streekeigen bouwelementen, zie uitgewerkte linker zijtuitgevel met muurvlechtingen en gemarkeerde schoorsteentravee, rondboogvensters onder geel bakstenen druiplijstje doorlopend over de penanten, inspringende deurtravee met hoekpijler. Sobere voorgevel. Recent aanbouwsel tegen achtergevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine