Verzorgingstehuis Borgerstein

Beschrijving

Sinds 1974 verzorgingstehuis voor bejaarden en dagverblijf voor gehandicapten, "Borgerstein v.z.w.", ingeplant op een uitgestrekt en boomrijk domein. Voormalig Sint-Jozefseminarie naar ontwerp van S. Van Craen, in 1933-1936 opgericht op initiatief van kardinaal J. Van Roey.

Massieve baksteenbouw van twee + drie bouwlagen onder leien bedaking. Rechthoekige en rondbogige muuropeningen, vernieuwd houtwerk.

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Het dak van de kerk werd vernieuwd. Het grote glasraam in het koor werd gerestaureerd in 2016-2017. De klok in de toren is momenteel buiten dienst.

• Inlichtingen gegeven door de pastorale medewerker van het Instituut Borgerstein, 2018.
  • Informatie verkregen van IOEG IGEMO, februari 2018.