Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
De oorspronkelijke, langgestrekte hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw, zie Atlas van de Buurtwegen (1844) vormt de noordvleugel van de huidige hoeve, die in de tweede helft van de 19de eeuw haar semi-gesloten vorm kreeg door toevoeging van de westelijke en zuidelijke stalvleugels. Gebouwen in wit overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen), rondom een rechthoekig erf, door een ijzeren hek aan de straatzijde afgesloten. Boomgaard en moestuin ten westen, achter de hoeve; waterput in de moestuin. Het oorspronkelijke, 19de-eeuws (eerste helft) gedeelte met ordonnantie: woonhuis-stal-dwarsschuur, in de noordvleugel, van vijf (woonhuis) + vier traveeën en een bouwlaag. Bakstenen, gecementeerde stoel. Erfzijdegevel van het woonhuis met gewijzigde ordonnantie; één resterend bolkozijn. Noordelijke achtergevel voorzien van een rechthoekig venster, een oorspronkelijk, getralied bolkozijn, gekoppeld aan een gebintstijl, een klein getralied venster, een recent venster en een klein getralied venster in de onderkelderde opkamer in de rechtertravee Aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de voorgevel van de schuur. Pannen beschieting van beide zijgevels.
Bron: PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)