Semi-gesloten hoeve

Gemeente Alken

Op dit moment is dit object beschermd en vastgesteld.

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

is beschermd als monument Semi-gesloten hoeve

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Hoeves: omgeving

Beschrijving

Thans semi-gesloten hoeve, op de plaats van een hoeve met losstaande bestanddelen, zie Atlas van de Buurtwegen (1844). De nog resterende vakwerkgedeelten dateren uit de tweede helft van de 19de eeuw: woonhuis met inrijpoort aan straatzijde; alle dienstgebouwen zijn versteend; zadeldaken (Vlaamse pannen). Ten zuiden, buiten het erf, groot bakhuis in stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen en bakstenen bakoven tegen de achtergevel; zadeldaken (Vlaamse pannen). Waarschijnlijk hergebruikte 19de-eeuwse (eerste helft) timmer.

Auteurs: Schlusmans