erfgoedobject

Hoeve met losstaande bestanddelen

bouwkundig element
ID
31655
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31655
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Van de hoeve met losstaande bestanddelen, zoals aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1844), rest alleen een gedeelte van de zuidwestelijke vleugel, die het woonhuis bevat. Gebouw van zes traveeën en een bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Stijl- en regelwerk met witgekalkte, lemen vullingen op een verhoogde bakstenen stoel. Noordwestelijke voorgevel, de voormalige erfzijdegevel, met opkamer in de rechter travee; hier bevindt zich een kaasrek. Opkamer met getralied bolkozijn, waarvan het linkergedeelte werd gedicht. Kunstleien beschieting tegen de zuidwestelijke zijgevel.


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losstaande bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31655 (Geraadpleegd op )