Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen uit midden 19de eeuw. Ten noordwesten woonhuis van zes traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) met aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de rechterzijgevel; recente bakstenen travee aangebouwd tegen de linkerzijgevel. Ordonnantie: stal-woonhuis. Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op een lage bakstenen stoel, thans gedeeltelijk gecementeerd; gepikte plint. Muuropeningen van links naar rechts: staldeurtje met zolderluik erboven, woonhuisdeur, twee beluikte bolkozijnen. Kleine muuropeningen in de achtergevel. Recente bakstenen stallen achter het woonhuis. Ten zuiden, alleenstaande dwarsschuur van twee traveeën onder mank zadeldak (Vlaamse pannen) met aanleunend wagenhuis onder lessenaarsdak. Stijl- en regelwerk met ongekalkte lemen vullingen en blankhouten timmer.