erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
31669
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31669

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Gesloten hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw in plaats van een langgestrekte hoeve met kleine dienstgebouwen, zie Atlas van de Buurtwegen (1844). Het oudste gedeelte is het woonhuis aan de noordwestzijde van het erf. Gebouw van acht traveeën en een bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat); stijl- en regelwerk met witgekalkte, lemen vullingen; verhoogde bakstenen stoel. Ten dele versteende erfzijdegevel; drie beluikte vensters en een zolderluik. Kleine vensters in de achtergevel, en opkamer in de rechtertravee Versteende zijgevel aan straatzijde. Voorts versteende stalvleugels.


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31669 (Geraadpleegd op )