Pastorie Sint-Alfonsparochie

Beschrijving

Voormalige pastorie van circa 1860. Oorspronkelijk bezat Bommershoven geen eigen pastorie, de pastoor resideerde in Haren. Restauratie door Bricteux in 1903.

Alleenstaand bakstenen dubbelhuis met voortuin en ijzeren toegangshek op bakstenen muurtje. Drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Licht verhoogde begane grond; hardstenen keldergaten. Bakstenen lijstgevel met middenrisaliet en hoekpilasters. Licht getoogde vensters met hardstenen lekdrempels die op de tweede bouwlaag kordon vormend zijn. Rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting; mogelijk weggekapte druiplijst. Aan weerszijde twee aanbouwsels van één travee en één bouwlaag.

• DRIESEN W., Bulletin des Commissions royales d'Art et d'Archéologie (Brussel 1862-1942), Limburgse Referenties 1), Hasselt, 1992, pagina 13.