Neogotische kerkhofkapel

Beschrijving

Neogotische kerkhofkapel uit eind 19de - begin 20ste eeuw. Sober bakstenen gebouw van één travee, onder zadeldak; rechthoekig grondplan. Spitsboogvensters in bakstenen omlijsting, met hardstenen lekdrempels. Rechthoekige deur in spitsboogvormige omlijsting van hardsteen.

Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda