Gemeente Borgloon
Deelgemeente Borgloon
Locatie Abeelplein 3, Borgloon (Limburg)

• Adrescontrole Borgloon (adrescontroles: 04-12-2007 - 04-12-2007).
  • Inventarisatie Borgloon (geografische inventarisatie: 01-01-1999 - 31-12-1999).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Gevelwand Abeelplein en Graethemstraat: omgeving

Beschrijving

Breedhuis van vier traveeën en oorspronkelijk twee, thans drie bouwlagen onder zadeldak, uit eerste kwart 19de eeuw. Bakstenen lijstgevel. Recente houten kroonlijst. Rechthoekige vensters in vlakke kalkstenen omlijsting op de tweede bouwlaag. Rechthoekige vensters met kalkstenen lekdrempels en lateien op de derde bouwlaag (midden 19de eeuw). Verbouwde benedenverdieping met poort in de linkertravee en winkelpui in het rechtse gedeelte.